Vyúčtování je tu: Je váš dodavatel energií ten nejlepší?

Vyúčtování je tu: Je váš dodavatel energií ten nejlepší?

Tisková zpráva

30.4.2024 - V jarním období každoročně většinu domácností čeká vyúčtování energií. To může být příjemným, ale i nepříjemným překvapením. Pokud vás potkal velký nedoplatek, nebo už delší čas uvažujete o změně dodavatele, možná je právě teď ta správná chvíle.

Zaměřte se na cenu i servis

Platby za energie tvoří velkou část rozpočtu každé rodiny. Proto není od věci občas prozkoumat nabídky a podívat se, jestli u jiného dodavatele energií nemůžete ušetřit. Nejjednodušším způsobem, jak to zjistit, je využít internetové kalkulačky, které vám úsporu spočítají během pár minut.

Myslete ale na to, že cena není vše – nejlepší dodavatel energií je ten, na kterého se můžete opravdu spolehnout a poskytne vám komplexní servis. Pečlivě si prostudujte web vybraného dodavatele a položte si následující otázky: 
 
- Kolik má firma zákazníků a jak dlouho je na trhu
- Jsou podmínky srozumitelné a férové
- Jaká je možnost odstoupení od smlouvy
- Existuje možnost vyřídit vše snadno online
- Je k dispozici zákaznický servis, na který se můžete obrátit?

Změna dodavatele: Jak na to?

Pokud jste při průzkumu a srovnání cen na internetu narazili na dodavatele energií, u kterého se vám podmínky zamlouvají, můžete se pustit do změny. Postup je poměrně jednoduchý a rychlý: 

1. Nechte si vypracovat nezávaznou nabídku
U vybraného dodavatele si nechte vypracovat konkrétní nezávaznou nabídku. Díky tomu uvidíte naprosto přesně, kolik ušetříte. Například firma SPP vám podle informací z posledního vyúčtování připraví konkrétní porovnání ceny s pěti největšími dodavateli energií v Česku.

2. Podepište smlouvu a plnou moc
Pokud se vám nabídka zamlouvá, většinu administrativy můžete nechat na novém dodavateli. Podepíšete s ním smlouvu a plnou moc, díky které za vás ukončí smlouvu se stávajícím dodavatelem. Také zajistí, že vám nebudou hrozit žádné pokuty ani výpadky energií – plynule přejdete od jednoho dodavatele ke druhému. 

3. A je hotovo! 
Jakmile bude přechod k novému dodavateli hotový, dostanete upozornění poštou. V dopise najdete také platební údaje – stačí tedy zadat nový trvalý příkaz a nic dalšího nemusíte řešit.

odebírat zprávy